SportElit

Hírek, események

Óriási fallabdabravúr: Magyarország Eb-ezüstöt szerzett!
Helyszín: Lengyelország
Hírek, események

A magyar squash válogatott a második divízióban indult csatába a Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Török András, Hoffmann Péter, Sebők Benedek, Kamocsai Bendegúz felállásban, hogy a sportág hazai fennállásának történetében

megkíséreljék a csodát.

 

A magyar csapat a hollandokkal és a lengyelekkel került egy csoportba, melyből a lengyelek sima 4:0-ás legyőzése melletti hollandok elleni szoros győzelemmel (2:2, jobb szettaránnyal győztünk) tovább is szökkent a negyeddöntőbe, ahol Izrael csapata várt ránk. Szintén szoros összecsapás és 2:2 lett a meccs vége, és itt is több szettgyőzelemmel menetelt tovább a csapat a legjobb négy közé.

Ennek a mérkőzésnek nem kevesebb volt a tétje, mint a feljutás az első divízióba, Európa legjobb 8 csapata közé, az angolok, németek, franciák és spanyolok mellé, vagyis egy óvatos.

Ehhez a küldetéshez a kifejezetten erős olasz válogatotton át vezetett az út, és a srácok elképesztő küzdelemben megcsinálták a lehetetlent, újabb 2:2 után 9–8-as szettaránnyal döntőbe jutottak. Döntőbe, emellett pedig már bizonyosan az európai hadszíntér legfelsőbb osztályába, ami a sportág harmincéves itthoni történelmében még sohasem fordult elő.

A fináléban a második kiemelt Svájc várt ránk, de igazából már az is csoda volt, hogy másnap fel tudtak állni a srácok, olyat küzdöttek előző nap az olasz csapat ellen. Az egész nap az eufóriáé volt, sajnos a döntőben Svájc csapatát nem sikerült magunk mögé utasítani (4:0 oda), de tulajdonképpen nem is számít. Úgy tekintünk rájuk, mint akik megnyerték az Eb-t, hiszen ennyire magasra még sosem sikerült eljutnia Magyarországnak. Fantasztikus eredmény!

 

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció